HP brengt geen goedkope tablets meer uit

HP gaat geen low-end-tablets meer produceren vanwege dalingen in vraag en prijzen. Het Amerikaanse bedrijf gaat zich in plaats daarvan op de high-end-markt richten met zijn convertibles, enterprise-tablets en laptops met afneembare toetsenborden.

“We gaan ons richten op het gebied waar we groei en winst kunnen halen en niet achter de low-end-markt aanlopen”, stelt Ron Coughlin, vice president van de tak personal systems bij HP, tegenover PC World. Die website meldt ook dat HP reeds de tablets in kwestie uit zijn webwinkel heeft verwijderd en dat de goedkoopste tablet nu de HP Envy Note 8 is, met een prijs van 329,99 dollar. In Nederland en België geldt dezelfde situatie: de goedkoopste overblijvende tablet krijgt een prijs mee van in de 400 euro.

Het bedrijf gaat nog wel door met het aanbieden van laptops in het low-end-segment. Zo blijven bijvoorbeeld de HP Chromebook 11 van 300 euro en de HP Pavilion 11 van 499 euro gewoon in de online winkel van het bedrijf te vinden. Daar is de vraag volgens HP juist groot. Voorbeelden van de high-end-modellen waar HP zich op gaat concentreren zijn volgens Coughlin de Spectre X2 en de Spectre X360, waarvan de prijzen beginnen bij respectievelijk 1299 en 1199 euro.

Hewlett Packard is onlangs gesplitst in de bedrijven HP Inc. en Hewlett-Packard Enterprise. De opdeling van het bedrijf werd uitgevoerd omdat de bedrijven een duidelijkere focus moeten hebben. De beslissing om uit het low-end-segment van de tablets te stappen is een van de eerste koerswijzigingen van HP Inc. sinds de splitsing. Bij de tweedeling van het bedrijf verloren in totaal 55.000 mensen hun baan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.