Ontdek nu onze Multi-Touch Notebooks
[pdf-embedder url=”http://tmksolutions.be/wp-content/uploads/2015/12/Touchscreen-laptops.pdf”]
[pdf-embedder url=”http://tmksolutions.be/wp-content/uploads/2015/12/Touchscreen-laptops.pdf”]
Ze noemen het dé machine. Strijd aan de frontlinie met een overweldigend voordeel.
Brute kracht
Zie je die grote Turbo-knop?
Druk erop om direct te overklokken en zet je schrap voor een epische sessie intens gamen.
Dit is de toekomst
Met de nieuwste, ultieme gaminghardware kun je nu gamen in 4K. Virtual reality is dichterbij dan je denkt.
Verbluffend geluid
SoundBlaster X-Fi MB5 neemt je mee naar een wereld vol fantastisch gamegeluid. Versterk vijandelijke voetstappen, vervorm je stem en meer.
Wees een echte heerser.
Je weet al wat je te wachten staat. Heers zonder enige moeite over alles en iedereen met de nieuwste top-end hardware van NVIDIA® en Intel®.
Acer Predator G6 Specificaties:
Intel®Core™ i5-6600K CPU, Nvidia® GeForce® GTX970-4GB Graphics, 16GB DDR4 RAM, 256GB SSD + 1TB HDD (Swap cage 1x HDD), Intel Z170 chipset, WLAN AC, DVD-RW,
2 x USB 2.0, 6 x USB 3.0, HDMI, Gigabit LAN, Bluetooth, Cardreader, 730Watt Power Supply, Windows 10 Home, Steelseries APEX azerty Keyboard & Sensei mouse
[pdf-embedder url=”http://tmksolutions.be/wp-content/uploads/2015/12/Acer-Predator-G6.pdf”]
Adobe luidt zelf het einde van Flash in
Adobe beseft dat de dagen van Flash zijn geteld en moedigt ontwikkelaars voortaan aan om content te bouwen met nieuwe webstandaarden. Daarnaast kondigt het ook een naamsverandering aan voor zijn animeersoftware Flash Professional CC naar Animate CC.
De reden daarvoor is tweeledig. Enerzijds zorgt Flash ervoor dat pagina’s trager laden en weegt het zwaarder op de batterij van je laptop. Bovendien wordt de software niet ondersteund op smartphones en tablets. Anderzijds wordt Flash al zijn hele leven geplaagd door beveiligingsproblemen, waardoor het voor veel hackers het tooltje bij uitstek is geworden om op je computer binnen te breken.
Adobe’s aanmoediging om over te stappen naar andere webstandaarden, betekent nog niet dat Flash vanaf morgen plots verdwenen zal zijn. Dat ligt volledig in handen van de webontwikkelaars. Zolang de software nog wordt gebruikt, zal Adobe ze blijven ondersteunen, al zal de focus voornamelijk op beveiligingsupdates liggen.
De naamsverandering van Flash Professional CC naar Animate CC, stelt Adobe in een betere positie om zijn animatiesoftware ook in de toekomst nog aan de man te krijgen. De software berust immers niet alleen meer op Flash, en is ook in staat om animaties in HTML 5 te creëren. Volgens Adobe is vandaag al een derde van de content die wordt gemaakt met Flash Professional in HTML 5 geschreven. De naamsverandering zal begin volgend jaar worden doorgevoerd.
Bron Clickx
Heb je je een nieuwste Intelprocessor uitgerust met een flinke koeling? Pas dan op en verplaats je bak niet zomaar; het zou wel eens kunnen dat de koeling je processor onherstelbaar beschadigt.
De nieuwste Intel Skymake-processors lijken gevoelig voor schade door koelingen van derden. Dat ontdekte de Duitse website pcgamershardware.be na een mededeling van het bedrijf Scythe. De processors kunnen samen met de LGA 1151-socket schade ondervinden door schokken bij bijvoorbeeld het verplaatsen van een computerbak.
Druk
Wie al eens zelf een pc in elkaar vees, weet dat de koeling met enige druk bovenop de socket waarin de processor zit, wordt aangebracht. Met de hulp van een thermische pasta wordt de hitte zo van de chip naar de koeling gevoerd, waar licht of water hun werk doen. In principe kan de zesdegeneratie hardware van Intel zo’n 22 kilogram aan statische druk verwerken, evenveel als de voorgangers. Toch lijkt het er op dat de nieuwe chips iets dunner en fragieler zijn. Wanneer je een computer met een zware koeling verplaatst kan die beweging de druk op de chip en het moederbord verhogen, met mogelijks desastreuse gevolgen.
Hoe het komt dat deze chips kwetsbaar zijn en de vorige generaties niet, is niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk waren vorige generaties iets sterker, maar officieel kunnen ze hetzelfde misbruik aan. Oftewel overschat Intel zijn hardware, oftewel kiezen sommige fabrikanten voor een koeling die wel erg strak tegen het moederbord plakt.
Nieuwe schroefjes
Koelingsfabrikant Scythe laat weten dat sommige van zijn koelingen eventueel schade aan chip en socket kunnen berokkenen. Gelukkig is de optie eenvoudiger: een nieuwe set schroefjes voor de getroffen koelers maakt de aansluiting minder strak, waardoor het probleem is opgelost. De Scythe Mugen 4, de Mugen 4 PCGH-Edition en de Mugen Max zijn door het euvel getroffen. Dergelijke krachtige luchtkoelingen zijn uitermate geschikt voor krachtige processors, wat een eventuele misplaatste ‘krak’ des te pijnlijker maakt.
Voorlopig lijkt Scythe de enige te zijn die het probleem heeft vastgesteld en meteen ook adresseert. Iedereen die een 6e generatie cpu met krachtige koeling heeft kan best opletten. Verplaats je bak niet zomaar, let erg op schokken en overweeg je koeling los te schroeven wanneer je een flinke verplaatsing met je pc voor de boeg hebt.
Windows 10 heeft al heel wat kritiek te verduren gekregen. Gebruikers houden de boot af om te upgraden, maar is dat ook terecht? We ontkrachten vier mythes over Microsofts nieuwste besturingssysteem.
Windows 10 is ondertussen al iets meer dan vier maanden beschikbaar, maar voorlopig heeft het besturingssysteem nog geen echte deuk kunnen slaan in de desktopmarkt. Volgens de laatste cijfers van NetMarketShare heeft Microsofts jongste telg momenteel een marktaandeel van 9 procent. Daarmee legt het niet alleen de duimen tegen Windows 7 en Windows 8.1, maar moet het ook het niet langer ondersteunde Windows XP nog voor zich laten gaan.
Nochtans heeft Microsoft er alles aan gedaan om gebruikers het zo eenvoudig mogelijk te maken om te upgraden naar Windows 10. De update is nog tot de zomer van 2016 gratis voor wie nu reeds op Windows 7 of Windows 8.1 werkt, en is in een paar klikken geïnstalleerd, zonder verlies van programma’s of bestanden.
Op de redactie zijn we er alvast van overtuigd dat Windows 10 Microsofts beste besturingssysteem tot nog toe is. Zeker nu het al vier maanden de tijd heeft gehad om tot volle wasdom te komen, en het een eerste grote update achter de kiezen heeft die verschillende kinderziektes de wereld uit helpt. Is je systeem compatibel, dan is er weinig reden om de update nog langer uit te stellen.
Toch blijven heel wat gebruikers terughoudend om hun vertrouwde Windows 7 of Windows 8.1 vaarwel te zeggen en de sprong in het diepe te maken. Sommige mensen hebben daar goede redenen voor, maar voor velen is de keuze om niet te upgraden gestoeld op onjuiste of onvolledige informatie in de media, of een verkeerd begrip van hoe de vork precies in de steel zit.
Hoog tijd dus om de belangrijkste mythes over Windows 10 de wereld uit te helpen, voor wie twijfelt of updaten wel zo’n goed idee is.
Mythe 1: “Het is gevaarlijk dat Microsoft updates opdringt aan gebruikers”
Regelmatige updates zijn altijd al een inherent onderdeel geweest van Windows, en bij uitbreiding alle besturingssystemen en software. Het verschil zit erin dat alle updates in Windows 10 voortaan automatisch worden gedownload en geïnstalleerd. Bij eerdere versies kon je er zelf nog voor kiezen om bepaalde updates tijdelijk uit te stellen of zelfs helemaal niet te installeren.
Tegenstanders van dat aangepaste beleid beweren dat het nieuwe updateproces gevaarlijk zou zijn, omdat je niet de kans hebt om een slechte update te weigeren. Het is inderdaad zo dat een slechte update je systeem op de knieën kan krijgen, maar de kans dat je computer door malware wordt neergehaald omdat je hebt nagelaten te updaten, is veel groter. Bovendien laat Microsoft nog altijd toe om in geval van problemen een update tijdelijk te deïnstalleren.
Het is dan ook onverantwoord om gebruikers aan te raden hun software niet te updaten. Regelmatige updates zijn de belangrijkste methode om je systeem beschermd te houden, op welk besturingssysteem dan ook.
Mythe 2: “Windows 10 vertraagt oudere systemen”
Windows 10 zou een veelvraat van systeembronnen zijn en met name oudere systemen trager doen werken. Uit eigen ervaring kunnen we met overtuiging zeggen dat dat niet het geval is. Alle systemen die we op onze redactie en in onze directe omgeving naar Windows 10 hebben geüpdatet, draaien minstens even snel, en in sommige gevallen zelfs soepeler, als voorheen. De upgrade naar Windows 10 heeft geen significant effect op je prestaties.
Merk je toch een prestatieverlies na de upgrade, dan is dat wellicht te wijten aan drivers of andere software die een update nodig hebben.
Mythe 3: “Windows 10 is niet stabiel”
Windows 10 zou bovendien niet zo stabiel zijn als zijn voorgangers. Vier maanden geleden, vlak na de lancering, hadden we ons daar nog in kunnen vinden. Ondanks de lange aanloopperiode naar de lancering met een uitgebreide publieke bèta, verliep de initiële update toch niet voor iedereen van een leien dakje. Ondertussen zijn we echter vier maanden verder, en zijn de voornaamste bugs weggewerkt.
Niet alleen heeft Microsoft in die tijd zelf voor de nodige updates gezorgd, ook ontwikkelaars hebben hun software en drivers kunnen aanpassen aan het nieuwe besturingssysteem. En dat komt zowel de stabiliteit als de prestaties van het besturingssysteem ten goede. Wie in het begin de kat nog even uit de boom keek, kan ondertussen met een gerust hart de upgrade uitvoeren.
Mythe 4: “Microsoft bespioneert Windows 10-gebruikers”
Een laatste kwestie waar ook in de media heel wat aandacht aan werd gespendeerd, is het privacyverhaal. In de meest ongenuanceerde versie wordt Microsoft als ‘Big Brother’ beschouwd, die zijn gebruikers bespioneert en hun doen en laten op Windows 10 nauwgezet opvolgt.
In de praktijk is daar echter geen enkel bewijs van. Het klopt wel dat Microsoft gebruikersdata verzamelt, maar dat geldt voor de besturingssystemen van Apple en Google eveneens. Het belangrijkste verschil is dat Microsoft er in Windows 10 erg transparant over is, met een uitgebreid menu van privacy-instellingen, dat in eerste instantie misschien wat afschrikt. Je kan er gelukkig zelf voor kiezen om de meeste van deze instellingen in of uit te schakelen.
De verzamelde data wordt gebruikt om bepaalde diensten in Windows 10 te verbeteren of simpelweg te laten werken. Cortana – de spraakassistent die overigens bij ons nog niet beschikbaar is – kan bijvoorbeeld niet haar werk doen als ze je stem niet mag opnemen en die gegevens niet naar de servers van Microsoft kan sturen. Wil je liever niet dat dat gebeurt, dan maak je er gewoon geen gebruik van.
Het enige wat niet mogelijk is, is om Microsoft volledig de toegang tot je data te ontzeggen. Wanneer je Windows 10 gebruikt, betekent dat automatisch dat Microsoft bepaalde gegevens van je kan verzamelen. Maar hier geldt opnieuw dat dit niet alleen voor Windows 10 van toepassing is. Ook concurrerende besturingssystemen en heel wat andere diensten die je elke dag gebruikt, verzamelen je gegevens voor allerlei doeleinden.
Bron ZDNet
Google rolt zijn nieuwste versie van Chrome uit. Met editie 47 krijg je niet meer, maar minder: de notificaties verdwijnen van de desktop.
Chrome 47 is beschikbaar voor iedereen. De nieuwste versie van Googles populaire browser krijgt zo’n 41 nieuwe beveiligingsupdates mee. 22 daarvan werden ontdekt door beveiligingsonderzoeker.
Google betaalt mensen die een lek ontdekken een beloning uit, waardoor de softwaregigant voor deze editie 105.000 dollar mag betalen.
Een ernstig lek leverde één onderzoeker in één klap 11.337 dollar op, een op het eerste zicht willekeurig bedrag met een erg nerdy insteek. Voor grote ontdekkingen betaalt Google een mooi afgerond bedrag: 10.000 dollar. Stuurt de ontdekker in kwestie een goede patch mee, dan hoest Google een extra 1.337 dollar op als beloning voor het knappe werk. (1337 is internet-taal voor leet wat op zijn beurt voor elite staat, wat doelt op een heleboel computervaardigheid.)
Als eindgebruiker zie je deze keer vooral een functie verdwijnen. Het notificatiecentrum van Chrome moet er aan geloven. Tot voor versie 47 kon je Google Now-achtige meldingen op je bureaublad krijgen, maar die meldingen waren volgens Google niet populair genoeg. Om de software zo slank mogelijk te houden kiest Google er voor om minder populaire functies te verwijderen. Gebruikers van Chrome OS kunnen uiteraard nog wel genieten van het notificatiecentrum.
Wie Chrome al heeft krijgt de update zoals gewoonlijk automatisch. Gebruik je een andere browser en overweeg je om Chrome (opnieuw) een kans te geven, dan kan je de browser hier downloaden.
Ondanks het nakende einde van Internet Explorer, gebruiken miljoenen mensen nog steeds een oudere versie van de browser.
Vorige week stuurde Microsoft nogmaals een herinnering uit aan zijn klanten om hen te waarschuwen van het nakende einde van Internet Explorer 10 en vroeger. Na 12 januari zal je namelijk niet langer recht hebben op ondersteuning en patches voor je browser, indien je nog gebruik maakt van een oudere versie van Internet Explorer. Hierdoor zijn er maar liefst 124 miljoen gebruikers die er goed aan doen hun browser te updaten naar Internet Explorer 11.
Tijdens de zomer van 2014 kondigde Microsoft het einde van Internet Explorer voor het eerst aan. De browser, die zijn debuut kende in 1995, heeft het de voorbije jaren dan ook hard te verduren gekregen. Alternatieve browsers, zoals Google Chrome en Mozilla Firefox, zorgden er namelijk voor dat het marktaandeel van Internet Explorer zienderogen slonk. Ook de vele veiligheidshiaten en andere problemen jaagden mensen weg van de browser.
Met de komst van Windows 10 vond Microsoft het daarom hoog tijd om voor eens en altijd een einde te maken aan het stervende merk. Onder de noemer Microsoft Edge lanceerde het bedrijf exclusief voor Windows 10 een nieuwe browser, waarbij veiligheid centraal staat. Het voorkomt namelijk dat de dynamic link libraries worden gehackt door adware en toolbars. De voorbije maanden waren de meeste Windows-problemen inderdaad vaker te wijten aan Internet Explorer dan Edge, al is ook de nieuwe browser niet volledig zonder problemen.
Miljoenen pc’s bevatten kwetsbaarheden ontdekt in diverse bloatwareprogramma’s van Dell, Toshiba en Lenovo. De fabrikanten hebben de risico’s op dit moment nog niet weggewerkt.
Een onderzoeker heeft een resem kwetsbaarheden geïdentificeerd bij voorgeïnstalleerde software op een aantal Dell, Toshiba en Lenovo pc’s en tablets, zowel bij professionele als bij consumententoestellen. Miljoenen gebruikers zijn potentieel slachtoffer. De programma’s in kwestie zijn het Lenovo Solution Center, het Toshiba Service Center en de Dell System Detect app.
De onderzoeker die de kwetsbaarheden ontdekte, publiceerde een proof-of-concept online om aan te tonen hoe ze misbruikt kunnen worden. Een hacker die met de exploit aan de slag gaat, zou malware kunnen uitvoeren op systeemniveau, ongeacht welke gebruiker ingelogd is. Zodra de cybercrimineel een toestel kan infecteren met speciaal geschreven code, via bijvoorbeeld een e-mailbijlage of een verborgen download, kan hij de kwetsbaarheid exploiteren.
Bovendien waren de betrokken fabrikanten nog niet op de hoogte gebracht van de veiligheidsrisico’s toen de onderzoeker zijn proof-of-concept publiceerde, zo bevestigde de persoon zelf aan ZDNet, wat hackers de tijd geeft om de exploit toe te passen met gebruiksaanwijzing, vooraleer de kwetsbaarheden opgelost kunnen worden.
Voor Dell is de ontdekking de derde van een reeks veiligheidsincidenten dat het merk de laatste weken plaagt. Ondertussen werken de bedrijven naarstig aan een oplossing. Zo liet Lenovo al weten dat het zo snel mogelijk een patch zal voorzien.
HP gaat geen low-end-tablets meer produceren vanwege dalingen in vraag en prijzen. Het Amerikaanse bedrijf gaat zich in plaats daarvan op de high-end-markt richten met zijn convertibles, enterprise-tablets en laptops met afneembare toetsenborden.
“We gaan ons richten op het gebied waar we groei en winst kunnen halen en niet achter de low-end-markt aanlopen”, stelt Ron Coughlin, vice president van de tak personal systems bij HP, tegenover PC World. Die website meldt ook dat HP reeds de tablets in kwestie uit zijn webwinkel heeft verwijderd en dat de goedkoopste tablet nu de HP Envy Note 8 is, met een prijs van 329,99 dollar. In Nederland en België geldt dezelfde situatie: de goedkoopste overblijvende tablet krijgt een prijs mee van in de 400 euro.
Het bedrijf gaat nog wel door met het aanbieden van laptops in het low-end-segment. Zo blijven bijvoorbeeld de HP Chromebook 11 van 300 euro en de HP Pavilion 11 van 499 euro gewoon in de online winkel van het bedrijf te vinden. Daar is de vraag volgens HP juist groot. Voorbeelden van de high-end-modellen waar HP zich op gaat concentreren zijn volgens Coughlin de Spectre X2 en de Spectre X360, waarvan de prijzen beginnen bij respectievelijk 1299 en 1199 euro.
Hewlett Packard is onlangs gesplitst in de bedrijven HP Inc. en Hewlett-Packard Enterprise. De opdeling van het bedrijf werd uitgevoerd omdat de bedrijven een duidelijkere focus moeten hebben. De beslissing om uit het low-end-segment van de tablets te stappen is een van de eerste koerswijzigingen van HP Inc. sinds de splitsing. Bij de tweedeling van het bedrijf verloren in totaal 55.000 mensen hun baan.
Een bezoek aan een website is voldoende om een cocktail van malware op je pc binnen te halen. Het virus steelt al je paswoorden, alvorens het eveneens je bestanden versleutelt.
Een nieuw virus verspreidt zich razendsnel over heel de wereld. De hackers maken gebruik van de pharming-techniek om onschuldige computergebruikers in de val te lokken. Bij deze oplichtingstechniek wordt het internetverkeer naar bepaalde websites ongemerkt omgeleid naar een malafide site. Op deze URL staat het beruchte Angler-virus, welke op zoek gaat naar een kwetsbare applicatie op je toestel. Eenmaal een slecht beveiligde applicatie, zoals Flash, wordt gevonden, sluit de val zich onherroepelijk.
Volgens een blogpost van Heimdal Security gebeurt de infectie van het virus in verschillende stadia. In een eerste fase wordt de datadief Pony op je computer losgelaten. Dit virus zal systematisch al je gebruikersnamen en wachtwoorden verzamelen en doorsturen naar servers van de cybercriminelen. De gestolen logingegevens worden hierna misbruikt om de malware op andere websites te injecteren met een grote verspreiding van het virus tot gevolg.
Nadat al je logingegevens tot de laatste druppel uit je computer zijn geperst, stort het cryptovirus CryptoWall 4 zich in het gevecht. Deze malware chanteert zijn slachtoffers door het encrypteren van alle bestanden op geïnfecteerde toestellen en het vragen van losgeld voor de sleutel.
Voorlopig slagen de meeste antivirusprogramma’s er niet in de malware te herkennen. Er zijn echter enkele richtlijnen die je kan volgen om je toch te wapenen tegen het virus. In de eerste plaats dien je alle applicaties up-to-date te houden. Ook het nemen van frequente backups en het vermijden van vreemde websites kunnen onheil voorkomen. Als laatste zijn het openen van e-mails met spam en het downloaden van bijlages in dergelijke berichten uit den boze.
This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies.
OKLearn moreWe may request cookies to be set on your device. We use cookies to let us know when you visit our websites, how you interact with us, to enrich your user experience, and to customize your relationship with our website.
Click on the different category headings to find out more. You can also change some of your preferences. Note that blocking some types of cookies may impact your experience on our websites and the services we are able to offer.
These cookies are strictly necessary to provide you with services available through our website and to use some of its features.
Because these cookies are strictly necessary to deliver the website, you cannot refuse them without impacting how our site functions. You can block or delete them by changing your browser settings and force blocking all cookies on this website.
We also use different external services like Google Webfonts, Google Maps and external Video providers. Since these providers may collect personal data like your IP address we allow you to block them here. Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our site. Changes will take effect once you reload the page.
Google Webfont Settings:
Google Map Settings:
Vimeo and Youtube video embeds: