Acer voorziet 15″-laptops van Skylake, GTX 950M en metalen cover

Tijdens zijn jaarlijkse persconferentie in New York kondigt Acer een aantal nieuwe high-end laptops en desktops aan, maar de doorsnee consument koopt al jaren geen laptop van meer dan duizend euro meer. Voor het lagere segment is er ook een nieuw aanbod, in de vorm van de Acer Aspire F-, E- en ES-series.

De Aspire F-reeks valt op door zijn metalen cover, die de notebook een premium uitstraling moet geven. Hij is beschikbaar in vijf kleuren, terwijl de Aspire E-serie zelfs in zeven kleuren in de winkel komt te liggen. Bij dat model is echter geen metaal toegepast. Beide laptopseries worden voorzien van Intel Skylake-processors, een Nvidia GeForce GTX 950M-videochip en verschillende hoeveelheden DDR4-geheugen. Er zitten onder meer een USB Type-C-poort en een 802.11ac MU-MIMO WiFi-chip op de 15″-notebooks.

Ten slotte wordt de budgetreeks, die wordt gevormd door de Aspire ES-laptops, voorzien van een upgrade naar Skylake. Verder betreft het een vrij simpele revisie, maar er komen wel drie nieuwe kleuren beschikbaar: Midnight Black, Rosewood Red en Cotton White.

Acer verkoopt de Aspire F-serie vanaf mei. De goedkoopste uitvoering kost 799 euro. De Aspire E-serie wordt in juni verkrijgbaar vanaf 499 euro en de ES 15 komt in dezelfde maand in de winkels te liggen vanaf 399 euro.

Aspire F 15_F5-573_F5-552_Obsidian Black_04

De Aspire F-serie heeft een metalen deksel.

De Aspire F-serie heeft een metalen deksel.

Geen metaal, maar wel een hoop kleuren bij de Aspire E-laptops.

Geen metaal, maar wel een hoop kleuren bij de Aspire E-laptops.

Ook de goedkope Aspire ES-serie maakt nu gebruik van Skylake-CPU's.

Ook de goedkope Aspire ES-serie maakt nu gebruik van Skylake-CPU’s.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.