Chrome wordt slanker met nieuwe update

Google rolt zijn nieuwste versie van Chrome uit. Met editie 47 krijg je niet meer, maar minder: de notificaties verdwijnen van de desktop.

Chrome 47 is beschikbaar voor iedereen. De nieuwste versie van Googles populaire browser krijgt zo’n 41 nieuwe beveiligingsupdates mee. 22 daarvan werden ontdekt door beveiligingsonderzoeker.

2015-12-07_1150

Meteen naar de dowload

Google betaalt mensen die een lek ontdekken een beloning uit, waardoor de softwaregigant voor deze editie 105.000 dollar mag betalen.

Een ernstig lek leverde één onderzoeker in één klap 11.337 dollar op, een op het eerste zicht willekeurig bedrag met een erg nerdy insteek. Voor grote ontdekkingen betaalt Google een mooi afgerond bedrag: 10.000 dollar. Stuurt de ontdekker in kwestie een goede patch mee, dan hoest Google een extra 1.337 dollar op als beloning voor het knappe werk. (1337 is internet-taal voor leet wat op zijn beurt voor elite staat, wat doelt op een heleboel computervaardigheid.)

Als eindgebruiker zie je deze keer vooral een functie verdwijnen. Het notificatiecentrum van Chrome moet er aan geloven. Tot voor versie 47 kon je Google Now-achtige meldingen op je bureaublad krijgen, maar die meldingen waren volgens Google niet populair genoeg. Om de software zo slank mogelijk te houden kiest Google er voor om minder populaire functies te verwijderen. Gebruikers van Chrome OS kunnen uiteraard nog wel genieten van het notificatiecentrum.

Wie Chrome al heeft krijgt de update zoals gewoonlijk automatisch. Gebruik je een andere browser en overweeg je om Chrome (opnieuw) een kans te geven, dan kan je de browser hier downloaden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.