Microsoft introduceert dienst voor bedrijven om hun eigen apps te maken

Microsoft komt met een dienst genaamd PowerApps die het mogelijk maakt voor bedrijven om met een gui apps te maken die hun eigen data gebruiken. De apps kunnen gebruikmaken van data uit zowel cloudopslagdiensten als de lokale opslag van het bedrijf zelf.

Op het moment verkeert PowerApps in een preview-fase. De apps kunnen gemaakt worden met een simpele gui in Windows, iOS en Android. Deze vergelijkt Microsoft met Office. De apps worden opgeslagen binnen PowerApps, maar niet geëxporteerd als op zichzelf staande applicaties. In plaats daarvan worden de zelf ontwikkelde apps altijd geopend binnen PowerApps. Het voordeel hiervan is dat een app binnen het bedrijf gedeeld kan worden door middel van alleen een link. De apps kunnen dus ontwikkeld en gebruikt worden op alle drie de platformen.

Microsoft geeft voorbeelden van apps die helpen met evenementen plannen, verkoopcijfers inzichtelijk maken, apparatuur reserveren voor werknemers, polls onder werknemers houden en een interactieve catalogus van een inventaris bijhouden. Microsoft biedt ook meerdere templates om het ontwikkelen te vergemakkelijken. Met de Azure App Service kunnen ontwikkelaars ook api’s maken waar PowerApps weer gebruik van kan maken.

De cloud-bronnen die Microsoft noemt, zijn Dropbox, Google Drive, OneDrive, Bing, Salesforce, Twitter, Office 365, Dynamics CRM en Yammer. Daarnaast ondersteunt PowerApps de lokale systemen van SharePoint, SQL Server, Oracle en SAP. Prijzen voor de dienst staan nog niet vast, maar het is al wel bekend dat kosten berekend worden per gebruiker per maand. Ook komt er een gratis probeerversie van PowerApps met beperkte functionaliteit.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.